Aktivan odmor Čabar, Gorski kotar - Vila Snjeguljica | Kuća za odmor Gorski kotar

Title
Idi na sadržaj
Kuća za odmor "Snjeguljica" Čabar, Gorski kotar
Vila Snjeguljica Čabar, odmor u zelenom srcu Hrvatske
GLAVNI IZBORNIK
IZABERITE JEZIK

Aktivni odmor Gorski kotar

Kuća za odmor "Snjeguljica" Gorski kotar

Kuća za odmor Čabar, Dobrodošli...
Kuća za odmor Gorski kotar, Čabar

Neovisno o tome jeste li ljubitelj mira i tišine, skijanja i sanjkanja, promatranja divljači i branja šumskih plodova ili tražite neki drugi oblik uzbuđenja, Gorski kotar je raj za ljubitelje aktivnog odmora, prirode i adrenalina. Istražite svaki kutak divlje prirode pješice, jahanjem ili biciklom. Oslobodite energiju u beskrajnim šumama, riječnim kanjonima i krškim krajolicima. Obogatite iskustvo, upijte svaki osjećaj, nadišite se čistog zraka, dođite i okusite Gorski kotar!
Nacionalni park "Risnjak"
Nacionalni park "Risnjak" Gorski kotar

Masiv Risnjaka, bjelinom svojih stijena, dominantno se izdignuo nad zelenilom goranskih šuma. Prekrasni vidici koji se pružaju s 1528 m nadmorske visine na Kvarnerski zaljev, Istru i Julijske Alpe, ostat će u sjećanju svakog posjetitelja.
Izvor rijeke "Kupe"
Izvor rijeke "Kupe" Čabar, Gorski kotar

Rijeka Kupa izvire iz jednog od najjačeg i najdubljeg krškog jezerca tirkizno zelene boje koje će vas očarati svojim izgledom. Izvire kod mjesta Razloge na 321 m nadmorske visine. Izvor Kupe je dojmljiva hidrološka pojava koja svojom mirnoćom i neobičnom modrozelekastom bojom, u dubokoj usjeklini, okružena šumama i visokim stijenama pruža jedinstveni doživljaj. Pristup izvoru je iz sela Razloge ili iz  Kupske doline, iz sela Hrvatsko.
Izvor rijeke "Čabranke"
Izvor rijeke "Čabranke" Čabar, Gorski kotar

Čabranka, granični planinski brzak između Slovenije i Hrvatske atraktivna je od samog gorskog izvora preko brojnih slapova i brzaka do svog ušća u Kupu. Izvor je na samom kraju dubokog i uskog završetka Kupske doline iz pukotina vrletnih stijena Velikog Obrha (546 m), udaljen samo 15 minuta hoda od centra Čabra. Upravo te prirodne ljepote doprinose turističkoj ponudi aktivnog odmora - planinarenje, vožnja kajakom, ribolov, biciklizam ili jednostavno šetnja utabanim šumskim stazama.
Dvorac "Petra Zrinskog"
Dvorac "Petra Zrinskog" Čabar

Središtem grada Čabra dominira kaštel Petra Zrinskog sagrađen 1651. godine. Danas je u dvorcu smještena Gradska uprava, zavičajna zbirka, galerija umjetničkih slika Vilima Svečnjaka te lovačka zbirka Marijana Filipovića.
Križna jama
Križna Jama

Za ljubitelje speleologije, samo 30 minuta vožnje od Vile Snjeguljice, u susjednoj Sloveniji, nalazi se svjetski poznata kraška jama (Križna jama). Njezina su posebnost podzemna jezera sa sigastim pregradama i nalazište kosti jamskih medvjeda. Nezaboravna avantura je i vožnja mini raftom po jezerima u špilji.
Milanov Vrh


Ako želite uživati u kratkom izletu ili branju šumskih plodova, krenite do Milanovog Vrha (1011 m), samo 6 km od kuće za odmor, gdje se u okružju netaknute prirode nalazi prihvatilište za jelensku divljač. Izlet će djeci pružiti jedinstvenu priliku da vide jelena ili srnu u svom prirodnom staništu. Do Milanovog vrha vodi asfaltirana cesta, a u okolici se nalazi velik broj biciklističkih i planinarskih staza.
Biciklizam
Biciklizam Gorski kotar

Mnogobrojne označene pješačke i biciklističke staze posjetitelja vode do svih prirodnih i kulturnih znamenitosti. Gorskim biciklima mogući su kraći, ali i cjelodnevni izleti. Za vožnju šumskim putovima moguće je zatražiti pomoć vodiča koji poznaje područje, a također postoji i mogućnost najma bicikla.
Foto safari na medvjeda
Foto safari medvjed Gorski kotar

Za ljubitelje prirode i divljih životinja, u našim šumama možete doživjeti nezaboravnu avanturu. Uz malo sreće možete svojim foto aparatom zabilježiti trenutak koji ćete još dugo pamtiti. Nije rijetkost imati „bliski susret“ sa veličanstvenim jelenom, medvjedom, lisicom, srnom ili šumskim zecom.
Ribolov
Ribolov Gorski kotar

Čabar bismo mogli nazvati oazom lova i ribolova. Ribiči se mogu okušati u mušičarenju na bogatim vodama rijeke Kupe i Čabranke.
Jahanje konja
Jahanje konja Gorski kotar

Samo 5 km od naše kuće nalazi se ranč »Magušar«, pravi mali raj za ljubitelje konja i prirode. Škola jahanja odvija se pod vodstvom licencirane voditeljice jahanja. Osim početne škole jahanja, nudi se i mogućnost rekreativnog terenskog jahanja.
Rafting
Rafting na rijeci Kupi, Gorski kotar

Šume, planine i rijeke glavno su obilježje Gorskoga kotara, najzelenijeg dijela Hrvatske. Rijeka Kupa teče od Nacionalnog parka Risnjak i protječe kroz šumom prekrivene planinske padine i zelene doline. Rafting i kanu izleti prilagođeni su svim uzrastima.
Skijanje i skijaško trčanje
Skijaško trčanje Gorski kotar

Tereni za skijanje (trenutno radi baby lift) i skijaško trčanje nalaze se samo 5 km od naše kuće. Nordijsko skijanje se danas smatra najučinkovitijim i najzdravijim oblikom sportske rekreacije, te je ujedno najzahtjevnija aerobna aktivnost kojom se troši najviše kalorija. To je sportsko-rekreativna disciplina u kojoj tijelo najprirodnije podnosi napor fizičke aktivnosti.
Povratak na sadržaj